Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Коледните Меденки!



Коледата няма как да мине без Коледни меденки. Просто не е редно :) 


Тази година реших да направя по - голямо количество и хубави опаковъчни кутии и да направя подаръци на приятели и близки хора.


Все пак, те са това, което правят Коледата важна и придават значение на празника. Ако ги няма тях, няма да има и празник, няма да има коледно чудо и сладките, украсата ще останат само дребни и незначителни детайли. Затова нека в лудото приготовление за празниците не забравяме най - важните, да си спомним за тези, които вече не са сред нас и да благодарим за хората, без които съществуването ни нямаше да е същото.


Това беше леко лирическо отклонение, но да се върнем на вкусната тема.
Стана много модно да се подаряват всякакви сладки, украсени с фондан, с айсинг или каквото още се сетите. И реших, че това ще е нещо, което няма да хваща прах на някой рафт  ... Хубавото им е, че могат да издържат до седмица - две, ако се съхраняват правилно. Така че и да ги направите седмицата преди Коледа, няма да избързате :)


И като се заговорихме за тази оставаща една седмица ... ех, а колко много неща трябва да се отметнат до Коледния ден. Наскоро една приятелка ми каза, че според нея аз повече се натоварвам по празниците, отколкото да си почивам, като нормалните хора :) Не знам дали е съвсем така, но когато правиш нещо и му се наслаждаваш, няма как да се преуморяваш :)


Тези меденки приготвих и миналогодишната Коледа и всички останаха доволни, затова реших да не изневерявам на традицията. Затова пък разнообразих с Коледен козунак :)


Старах се да не слагам прекалено много от фондана, защото колкото и да го имам за красив, променя вкуса на меденката. Използвах няколко цвята фондан, които купих готови и малко захарни украси.


Рецептата тук.









No comments:

Post a Comment